Zoek op postcode

Klompen met een Boodschap

8.1 / 10.0
(6 stemmen)
Schijndelseweg 34-36
5491TB Sint-Oedenrode
Nederland

Toon telefoonnummer, website en email adres...
Telefoon: (+31) 0736136821
Website:
51.5723925.463208
6 4.0625 8.1
Gemiddelde waardering uit 6 stemmen

Bedrijfsomschrijving

De klomp, een eeuwenoud product, kenmerkend voor Nederland. Een kunst om op te lopen, volgens klompendragers wil je niet meer zonder als je eenmaal een klomp hebt geprobeerd.

Zoals Nederland en klompen in één adem worden genoemd, zo ook de klomp en Sint-Oedenrode. Sint-Oedenrode is het hart van de Meierij; hét centrum van de Nederlandse Klompenindustrie. Door de eeuwen heen zijn deze twee onlosmakelijk met elkaar verbonden geraakt. Eens bepaalde de klompenmaker het ‘Rooise’ dorpsbeeld. Tijden veranderen en inmiddels vinden we in Sint-Oedenrode één van de laatste klompenmakerijen in Nederland.

Bovendien vindt sinds 1926 in Sint-Oedenrode de Nationale Klompenkeuring plaats, waar klompenfabriek Van de Laar al meerdere malen het nationale kampieonschap heeft gewonnen en hiermee de Zilveren Klomp in de wacht heeft gesleept.

Rond 1850 begon de eerste telg van familie Van de Laar zijn boerenbedrijf te combineren met het maken van klompen. In de herfst, wanneer het blad van de boom was, kapte hij de bomen die hij in de winter, als het werk op het land stil lag, gebruikte voor het maken van ‘houten blokken’, zoals ze toen werden genoemd. Alles gebeurde met de hand en de productie bleef beperkt tot enkele paren per dag. Afzet vond men vooral in de eigen omgeving. Zo had iedere streek zijn eigen model. Het vakmanschap werd overgedragen van vader op zoon en bleef zo behouden.

Intussen staat de 5de generatie Van de Laar aan het hoofd van het familiebedrijf. Er is in de loop der jaren wel het een en ander veranderd. Wat vroeger met beitels en gutsen werd gedaan is geautomatiseerd, net als tal van andere bewerkingen. De ‘Rooise’ klomp vindt inmiddels zijn weg door heel Nederland. Ook het aantal paren dat per dag wordt gemaakt en de verscheidenheid waarin dat gebeurt, is flink gegroeid.

Men zou de fabriek kunnen zien als een soort levend museum. Menig bezoeker krijgt bij een bezoekje aan de fabriek, het gevoel alsof de tijd er is stil blijven staan.

Klompen met een Boodschap bouwt voort op deze lange geschiedenis en is de vertaling van low-tech en high-tech. Het heeft met deze geschiedenis achter zich achtergrond, diepgang en geloofwaardigheid. Het is niet zo maar een product. De jarenlange ervaring van John van de Laar combineren we met de frisse, commerciële blik van Paul Arts, die dicht bij de klant staat. Paul vertegenwoordigt een generatie die vertrouwd is met internet, telecommunicatie en met een internationale blik. Het combineren van onze ervaring op verschillende gebieden leidt tot de ideale combinatie.

Kenmerken

Betalingsmogelijkheden:
iDeal
Kenmerken:
Klompen
Schoen merken:
Klompen met een Boodschap
Soort schoenenwinkel:
Bruidsschoenen
Damesschoenen
Design schoenen
Grote maten
Herenschoenen
Kinderschoenen
Schoenen op maat
Schoenen webwinkel
Schoenmaker
Klompen

Plaats een review

In de buurt gevonden

Pour Vous(7.0/10.0)1.1km
Sint-Oedenrode - Kerkplein 2
 
 
Pour Vous schoenen(7.4/10.0)1.1km
Sint-Oedenrode - Heuvel 22
 
 
Durlinger Schoenen(7.8/10.0)1.1km
Sint-Oedenrode - Heuvel 15-b
 
 
Durlinger Schoenen(7.6/10.0)1.1km
Sint-Oedenrode - Heuvel 15B
 
 
Van der Kamp Schoenen & Sport(7.8/10.0)1.3km
Sint-Oedenrode - Hertog Hendrikstraat 12
 
 
NOCS(7.8/10.0)1.3km
Sint-Oedenrode - Kofferen 4
 
 
Holl. Souvenir-Klompenindustrie(8.0/10.0)2.3km
Sint-Oedenrode - Ambachtsweg 2
 
 
H. van Kaathoven(8.0/10.0)4.8km
Schijndel - Korteweg 7
 
 
Heesakkers(7.6/10.0)5.2km
Schijndel - Hoofdstraat 226
 
 
Pour Vous Modeschoenen(7.8/10.0)5.3km
Schijndel - Hoofdstraat 162
 
 

Plaatsen in de buurt

Best - Boxtel - Breugel - Gemonde - Heeswijk Dinther - Liempde - Schijndel - Sint Michielsgestel - Son - Veghel